Mixerul de compost EYS GK3000 este proiectat sa transforme materia organica (dejectiile separate) in compost prin mixarea materiei brute periodic. Aeriseste randul de materie si elimina dioxidul de carbon; marunteste particulele solide ; regleaza temperatura prin optimizarea reactiilor aerobe; mentine nivelul de umiditate necesar prin sistemul integrat de distributie cu lichid. Aceste caracteristici faciliteaza reactiile chimice necesare pentru un compost de calitate.

Mixerul de compost EYS GK3000 este operat de un tractor ,se deplaseaza peste randul de compost cu o viteza intre 0-300 m/h. Tamburul amesteca si impinge materialul dinspre exterior spre mijloc, lasand randul sub forma de triughi.

EYS GK3000 vine echipat cu un rezervor de lichid cu capacitate de 800 litri si un sistem integrat de dispersie. Acest sistem permite includerea de apa sau de nutrient/aditivi in timpul procesului de amestecare a compostului.

 

Randurile de material ar trebui sa aiba 3m latime si 1.6 m inaltime, distantate la 2.5m pentru trecerea tractorului. Solul trebuie sa fie impermeabil si neted pentru o operativitate eficienta a masinii si pentru a asigura randuri uniforme. 

Pe langa modelul de mixer tractat, se poate oferi si un model de mixer autopurtat.